Συνταγές με Burrata, Bekas Buffalo Farms

Η μπουράτα με τη κρεμώδη υφή, προσδίδει πλούσια γεύση σε σαλάτες και ζυμαρικά. Στις συνταγές που ακολουθούν, θα ανακαλύψουμε πώς να την αξιοποιήσουμε σε διάφορα πιάτα και να απολαύσουμε την υπέροχη υφή και γεύση της.



Burrata βουβαλινή Bekas Farms με παπαρδέλες και μανιτάρια
Υλικά:
- 250 γρ. παπαρδέλες (ή άλλο αγαπημένο ζυμαρικό)
- 1 μπουράτα βουβαλινή Bekas Buffalo Farms
- 200 γρ. μανιτάρια (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πορτομπέλο, λευκά ή ποικιλία μανιταριών)
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 100 ml κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Φρέσκο μαϊντανό ή θρούμπι για γαρνίρισμα
- Τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από το νερό του βρασίματος για να το προσθέσουμε στη σάλτσα αργότερα.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα (περίπου 5-7 λεπτά).
- Ρίχνουμε το λευκό κρασί στο τηγάνι και αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά, ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αν χρησιμοποιούμε κρέμα γάλακτος, την προσθέτουμε τώρα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια. Προσθέτουμε λίγο από το νερό του βρασίματος για να βοηθήσουμε τη σάλτσα να δέσει και ανακατεύουμε καλά.
- Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε την μπουράτα, κόβοντάς την σε κομμάτια, ώστε να λιώσει και να αναμειχθεί με τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
- Σερβίρουμε τα ζυμαρικά τα μανιτάρια και την μπουράτα σε πιάτα, γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό και, αν θέλουμε, λίγο τριμμένη παρμεζάνα.

Μπουράτα με Ντοματίνια & Πέστο βασιλικού
Υλικά:
- 1 μπουράτα βουβαλινή Bekas Buffalo Farms
- 10-12 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
- 2 κουταλιές σούπας πέστο βασιλικού
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα
- Παξιμάδια
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε τη μπουράτα σε ένα πιάτο.
- Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα τοποθετούμε γύρω από τη μπουράτα μαζί με παξιμάδια.
- Προσθέτουμε το πέστο βασιλικού πάνω από τη μπουράτα και τα ντοματίνια.
- Αλατίζουμε και πιπερώνουμε κατά βούληση και ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
- Γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως.

Μπουράτα με Παντζάρι
Υλικά:
- 1 μπουράτα βουβαλινή Bekas Buffalo Farms
- 2 παντζάρια (βρασμένα και κομμένα σε φέτες)
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι ξύδι βαλσάμικο
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκο θυμαράκι ή ρόκα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε τη μπουράτα στο κέντρο ενός πιάτου.
- Τοποθετούμε γύρω από τη μπουράτα τις φέτες από το βρασμένο παντζάρι.
- Περιχύνουμε τα παντζάρια και τη μπουράτα με ελαιόλαδο και ξύδι βαλσάμικο.
- Αλατίζουμε και πιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι ή ρόκα
- Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε τη φρεσκάδα της μπουράτας και τη γεύση των παντζαριών.
+ Δεν υπάρχουν σχόλια
Προσθέστε το δικό σας